Składniki:
- Mięso mielone 500 g
- Ciasto francuskie 1 SZT
- Papryka 1 SZT
- Pieczarki 250 g
- Ser żółty 100 g
- Duża cebula 1 SZT
- Czosnek 2 Ząbki
- Przyprawa do mięsa mielonego 10 g
- Ostra papryka 3 Szczypta
- Olej 3 Łyżka
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę w kostkę, podsmażamy do zarumienienia. Następnie pokrojony drobno lub przeciśnięty czosnek. Smażymy około minuty. Dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy szpatułką na mniejsze części. Dodajemy przyprawy. Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po około 5 minutach pokrojone w kostkę lub starte na tarce pieczarki. Gdy już pieczarki nie będą surowe przekładamy farsz na durszlak, aby odsączyć zbędny tłuszcz.
Dzielimy ciasto francuskie na 8 części. Na blasze do pieczenia wykładamy 4 części, nakładamy na nie farsz, posypujemy startym serem, przykrywamy kawałkiem ciasta francuskiego (zrobić na wierzchniej części kilka nacięć) i sklejamy brzegi ze sobą.
Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez około 15-20 minut.